Dátum: 2017.09.12

Feladó: Másik Miklós

Tárgy: Re:cefre lepárlása

Szia !

Többször elolvastam... Ha eddig magad csináltad a cefrézést, és magad is főzted le a pálinkádat, akkor az adataid bizonyára helyesek. Azt kell mondanom a vásárolt cefrével kapcsolatban, hogy semmit nem tudhatsz róla, csak annyit, hogy épp forrott, és szilva. Nem tudod, hogy mennyire volt érett a szilva, a cukortartalom miatt, ha éretlen, akkor nyilvánvalóan kevesebb jön ki belőle. az éretlen szilva is erjed egyébként egy ideig.. Nekem most a 200 L-es szilvám harmadik napja zajosan forr kotyogón keresztül, ebből tudom, hogy magas a cukortartalom, holnapután teszek hozzá még egy kis cukrot , és tudom, hogy ha lepárlásnál nem szúrom el, pedig nem.. akkor finom pálinkám lesz.
Nagy valószínűséggel a gazda még 10-15 liter vízzel nyakon is öntötte, és tett bele 2 kiló cukrot... Tanulság, szilvát vegyél, és magad cefrézz ! Kellemes főzést..

MM.

Új hozzászólás hozzáadása

https://cms.halfozo.webnode.hu/news/megegyszer-az-opalosodasrol-/